fredag 26 november 2010

Ljuvliga ostmuffins till buffébordet

Prästost muffins

Deg

1000g Vatten
1600g Vetemjöl
50g Torrjäst
40g Salt
100g Linfrön
100g Solroskärnor

Till Garnering

Riven Prästost

Värm vattnet till 37grader, blanda vatten, jäst, linfrön och solroskärnor. Tillsätt vetemjölet och blanda i degblandare i 9min på medium hastighet. Tillsätt saltet och kör degen i 3 min på högsta fart. Låt jäsa i 40 min under duk. Dela upp degen i 30g bollar och lägg dem i bakformar, strö sedan prästosten över. Grädda i 225 grader i 26min.

Jag var nämligen häromdagen på ett mingel på Näsby Slott. Förutom massor av annat gott på bordet så fanns dessa muffins. Mums!

1 kommentar:

Jackie sa...

Och när blir man bjuden på detta då :P?