En av favoriträtterna från min barndom:
Fylld paprika i tomatsås
Ingredienser
6-8 medelstora vita eller gula paprikor
1 lök
1 dl ris
1 ägg
400 g köttfärs
2 msk paprikapulver
ca 1 ½ l tomatjuice
ev
3 msk vetemjöl
3 msk olja
30 g smör
1 msk finhackad persilja
Salt
Peppar
Socker
Gör så här
Gröp ur paprikorna.
Finhacka löken och fräs i het olja. Ställ åt sidan föt att svalna. Tillsätt färs, ris, ägg, salt, peppar, paprikapulver, persilja.
Fyll paprikorna med färsblandningen (till ungefär 1 cm innanför kanten då fyllningen sväller under tillagningen).
Låt tomatjuicen koka upp, och häll upp runt de fyllda paprikorna. Lägg lock på och låt koka klart på medelhög värme (ca 50 min).
Om såsen är för tunn gör följande:
Ta upp paprikorna ur tomatsåsen.
Värm upp smör och tillsätt mjöl och låt bli gyllene under ständig omrörning. Använd för att reda tomatsåsen och smaksätt sedan med socker (efter smak ca 2 msk)
Lägg sedan försiktigt tillbaka de fyllda paprikorna i såsen och låt stå 10 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar